Με… Αττική σύνταξη απαντά η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, με δράσεις του υπουργείου μοιράζει χρήματα σε σωματεία, για ψηφοθηρικούς λόγους.



«Όποιος θεωρεί τη στήριξη αυτών των δράσεων ψηφοθηρία ενώ τόσα χρόνια δεν είχε μιλήσει για κατασπατάληση χρήματος και εξουσίας από το ΥΜΑΘ, τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Το ΥΜΑΘ έχει πλέον αρμοδιότητες ηγείται της προσπάθειας της Βαλκανικής συν ανάπτυξης και έχει προτεραιότητες. Την ανάπτυξη, τη νέα γενιά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» αναφέρει σε απάντησή της…


Υποστηρίζει ότι οι επικριτές της, που “προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις” είχαν συνηθίσει εδώ και δεκαετίες “στις απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους και τώρα αντιδρούν”. Και προσθέτει:  «Εμείς, βάλαμε τέλος στις απευθείας χρηματοδοτήσεις μόνο για τους ψηφοφόρους των Υπουργών. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια στο ΥΜΑΘ. Διασφαλίσαμε ισότιμη πρόσβαση και αξιοκρατία στην αξιολόγηση. Όσοι και όσες νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί, θα μείνουν με τις αναμνήσεις».


Σύμφωνα με την κ. Νοτόπούλου “για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), ακολουθήθηκε, η διαδικασία της δημοσίευσης ανοικτής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους δυνητικά δικαιούχους, φορείς, μέλη του μητρώου Νέας Γενιάς, στο σύνολο της χωρικής έκτασης της Μακεδονίας και της Θράκης”.


Διευκρινίζει ότι δεν χρηματοδοτείται ο φορέας αλλά η δράση του κι ότι αυτή αξιολογήθηκε από τριμελή επιτροπή υπηρεσιακών υπαλλήλων του υπουργείου με “πλήρως διαφανή κριτήρια”.


Τέλος, αναφέρει κάποιους από τους συλλόγους που επιδοτήθηκαν σημειώνοντας ότι κατατέθηκαν 64 αιτήσεις κι επιλέχθηκαν 43 προτάσεις.