Τη δημιουργία «Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου», ενός ψηφιακού μουσείου που θα παρουσιάζει τη ζωή και τον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που θα στηρίζεται στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες (virtual & augmented reality, 3D& 360 environment) ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ορφανός.



«Το νέο Μουσείο θα κατοχυρώσει την ιστορία μας, θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη πρωτοπόρα στις δράσεις πολιτισμού και θα αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης παγκοσμίως».


Την εξαγγελία έκανε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματός του για τον Πολιτισμό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE.


Ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», υπογράμμισε ότι στόχος του είναι η προβολή της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της πόλης, η δυναμική εξωστρέφειά της καθώς και η στήριξη όλων των πρωτογενών δημιουργικών δυνάμεων, κυρίως των νέων, με σκοπό να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε μία σύγχρονη παγκόσμια μεγαλούπολη.


Μίλησε για ανάδειξη του βυζαντινού προσώπου της Θεσσαλονίκης, αναβάθμιση των Δημητρίων και οικονομική ενίσχυσή τους, στήριξη των πολιτισμικών θεσμών της πόλης και ανάδειξη της Νέας Παραλίας ως σημείο διεθνούς προβολής.


Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας κος Πρόδρομος Νικηφορίδης.