Ο καιρός σήμερα

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται σήμερα κυρίως στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καταιγίδες τόπους πυκνές στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά.


Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.


Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Αναλυτική πρόγνωση:


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι 7 με 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην Χαλκιδική και την Πιερία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιονίου πρόσκαιρα 7 με 8 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρος καταιγίδες τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στέρεας, όπου καταιγίδες κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στις Σποράδες 9 Μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Άστατος καταιγίδες περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Άστατος. Κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μετρά).

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου και θα σημειώσει πτώση από το βράδυ.


Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 07-02-2019

Καιρός: Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιονίου πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής χώρας.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίου 8 Μποφόρ. Από αργά το απόγευμα οι άνεμοι στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σχόλια