Νέα δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης ορκίστηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, η Ελένη Τζιούτζια, ενώπιον του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.


Η κ. Τζιούτζια αντικαθιστά την Καλυψώ Γούλα, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, ως επιλαχούσα της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2014.


Η Ελένη Τζιούτζια γεννημένη στη Θεσσαλονίκη είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με συγγραφικό έργο. Μέλος, μεταξύ άλλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας “Τέχνη”, του Σωματείου Φίλων Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και μελέτη του Μικρασιατικού χώρου, καθώς επίσης και με τη συλλογή φωτογραφικού υλικού και άλλων ιστορικών τεκμηρίων για τον προσφυγικό Ελληνισμό.