Επεκτείνεται, στην 5η δημοτική κοινότητα, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου Θεσσαλονίκης. Από αρχές Μαρτίου θα προβλέπονται θέσεις για μονίμους κατοίκους και για επισκέπτες.



Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί στον άξονα της Βασιλίσσης Όλγας της Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα και στους κάθετους δρόμους, στην περιοχή μεταξύ της παραλιακής και της Δελφών


Ήδη έχουν κατατεθεί περίπου 3.000 αιτήσεις για την απόκτηση κάρτας κατοίκων ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία των μπλε διαγραμμίσεων και της τοποθέτησης σήμανσης.


Ειδικά για την Βασ. Όλγας και την Βασ. Γεωργίου, η ελεγχόμενη στάθμευση θα εκτείνεται στη μία πλευρά των οδών, καθώς ήδη στη δεξιά λωρίδα κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.


“Υπάρχει μία τάση να να μη θέλουμε να πληρώσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση. Έπρεπε να προστατεύσουμε τους γύρω δρόμους σε μεγάλη έκταση”, εξηγεί η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.


Η επέκταση αφορά 3.200 θέσεις. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, ήδη, ως τώρα, κατατέθηκαν περίπου 3.000 αιτήσεις αιτήσεις μονίμων κατοίκων, για να έχουν δικαίωμα στάθμευσης χωρίς τέλος!