Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από σήμερα Τρίτη, φέρνοντας ισχυρές βροχές, χαλάζι, χιόνια, σκόνη, αλλά και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο και την Κρήτη, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτιά της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών διευθύνσεων που η έντασή τους θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία στα νότια 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το απόγευμα και από τα νότια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν και ομίχλες.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές στα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου που τη νύχτα θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και από τα νότια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές αρχικά στην Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το βράδυ 8 με 9 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στην Κρήτη και από το βράδυ στις Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα και από τα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 που από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.