Συμμορία αλλοδαπών, η οποία διακινούσε ναρκωτικά στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσε η αστυνομία.


Στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί ηλικίας 21 έως 32 ετών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους εντός και πέριξ του Α.Π.Θ. . Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν δύο από αυτούς πάλεψαν με τους αστυνομικούς για να διαφύγουν, χωρίς να τα καταφέρουν.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί τοξικομανείς ηλικίας 26 και 34 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης, που είχαν αγοράσει από τους ντίλερ της συμμορίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν, δέματα και μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 152,35 γραμμαρίων, συνολικό χρηματικό ποσό 189 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα -το ένα είχε κλαπεί από γυναίκα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - και αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.