Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα «παζάρια» με τις ΗΠΑ, σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.



Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «βαποράκι» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια ενώ κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «γελοιοποιούνται σε καθημερινή βάση» μιλώντας για συμφωνία εκτός ιμπεριαλισμού.

«Η κυβέρνηση γίνεται το καλύτερο ‘’βαποράκι’’ των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή γι’ αυτό δεν κρύβουν τη χαρά τους οι αξιωματούχοι που έσπευσαν να χαιρετήσουν την κύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, η Συμφωνία των Πρεσπών «έγινε για να μαντρωθεί ο γειτονικός μας λαός στο ΝΑΤΟ και να επιταχυνθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια».

«Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα κύρωσης της Συμφωνίας για να μαντρωθεί ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ», δήλωσε προσθέτοντας ότι «το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στην ελληνική Βουλή είναι άλλος ένας κρίκος των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στη γειτονιά μας»

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα γεγονότα στη Βενεζουέλα εξαπολύοντας επίθεση κατά της παρέμβασης των ΗΠΑ και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ξένες κυβερνήσεις να νομιμοποιούν ανδρείκελα που οι ίδιες έχουν επιλέξει».

«Μόνο ο λαός κάθε χώρας έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιον πρόεδρο θα έχει και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τους καθοδηγήσει πόσο μάλλον να επεμβαίνει», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «ρεσιτάλ υποκρισίας» στο ζήτημα της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι στελέχη του αποφεύγουν αναφορές στις ΗΠΑ σε δηλώσεις τους ενώ οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες της Ευρώπης που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.