[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Άσκηση ήταν η "επίθεση με αέριο" κοντά στο Δημαρχείο της ΘεσσαλονίκηςΑπόλυτα πετυχημένη φαίνεται ότι ήταν η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία του Εθνικό Κέντρο Προστασίας Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Το σενάριο προέβλεπε βομβιστική επίθεση με χημικά κοντά στο δημαρχείο και κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν... αλήθεια!Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, περίπου 40 άτομα θα τραυματίζονταν και θα μεταφέρονταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, στην άσκηση πήραν μέρος περίπου 100 εργαζόμενοι του νοσοκομείου!

Κάποιοι είδαν την κινητοποίηση κι άρχισαν να πέφτουν τα... τηλέφωνα. Παρά το ότι, κατά την διάρκεια της άσκησης δεν διαταράχθηκε η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, κάποιοι... ανησύχησαν, αλλά γρήγορα κατάλαβαν πως αυτό που έβλεπαν δεν ήταν πραγματικότητα.

Είναι η πρώτη άσκηση αντιμετώπισης χημικής επίθεσης που διεξάγεται στην Β. Ελλάδα, και η δεύτερη πανελλαδικά. Προηγήθηκε άσκηση στο Σισμανόγλειο στην Αθήνα, στην οποία, όμως, συμμετείχε μικρότερος αριθμός εργαζόμενων και δεν έγινε τόσο μεγάλη κινητοποίηση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καιρός σήμερα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]