Δύο πολύτιμους εντός έδρας βαθμούς πέταξε ο Άρης, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο, αν και ήταν καλύτερος. Πλήρωσε την εγκληματική ενέργεια του Μπάσα, που αποβλήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αιτία το δολοφονικό τάκλιν του αμυντικού του Άρη στον Μαξίμοβιτς.  Ο παίκτης του Πανιωνίου αποχώρησε με το φορείο μεσ’ στα αίματα κι ο Μπάσα πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μεσ’ στα νεύρα…

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, ο Τόνσο αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, ενώ ο Πανιώνιος έχοντας το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω, κράτησε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα.

Αντιθέτως, στο δίλεπτο 30’-31’ οι γηπεδούχοι έχασαν ισάριθμες ευκαιρίες για να σκοράρουν με τους Λάρσον και Δεληζήση, ενώ η «απάντηση» του Πανιωνίου ήρθε με τον Ντουρμισάι στο 41’, με τον Κουέστα όμως να φωνάζει «παρών».


Ιδανικό ξεκίνημα στο β μέρος


Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε ιδανικά για τον Άρη. Σχεδόν με το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια. Ένα γκολ-καρμπόν όπως στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία.

Ωστόσο η «απάντηση» του Πανιωνίου ήταν σχεδόν άμεση. Στο 56’ από ασθενή απόκρουση της άμυνας του Άρη, ο Τσιλούλης από κοντά έφερε το ματς στα… ίσια.

Από εκεί και πέρα έγινε… ματσάρα, καθώς ο Άρης βγήκε στην επίθεση για να πάρει το ματς, ενώ ο Πανιώνιος βρήκε χώρους για να επιτεθεί. Πάντως, κλασικές ευκαιρίες για γκολ δημιούργησαν κι έχασαν οι γηπεδούχοι.

Με το δίκιο του ο Παντελίδης, μετά τον αγώνα, δήλωσε: «Όταν μένεις με δέκα παίκτες όλα τα σχέδια πάνε στην άκρη. Τα παιδιά έκαναν συγκινητική προσπάθεια και αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει αυτοί ήμασταν εμείς».


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Κλ. Βικελίδης

Γκολ: 48' Ματίγια / 56' Τσιλούλης


Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Ηλίας Κωνσταντίνου

Κίτρινες:  - / 33' Τσιλούλης, 52' Άρσε, 78' Σταυρόπουλος

Κόκκινη : 11' Μπάσα / -


Οι συνθέσεις


Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68΄λ.τρ. Φετφατζίδης), Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο (64΄Βέλεθ), Ντιγκινί, Τόνσο (76΄ λ. τρ. Μαρτίνες), Λάρσον

Πανιώνιος (Α. Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (λ. τρ. 14΄Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87΄Καμαρά), Σιντί (80′ Σπιριντόνοβιτς), Ντουμιρσάϊ