“Εγώ, πάντως, δε δυσκολεύομαι να πω τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία”, είπε η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης (με τον ΣΥΡΙΖΑ) Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.



Η κ. Νοτοπούλου ρωτήθηκε για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που εκφράζονται στην πόλη κι απάντησε: “Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης”. Πρόσθεσε πως όραμά της “για την πόλη δεν είναι να είναι μία περίκλειστη πόλη με την πλάτη γυρισμένη στον τοίχο και στις γειτονικές χώρες αλλά ένα κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και πώς θα γίνει αυτό; Με το να λυθούν κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας”.


Όπως είπε, το θέμα δεν είναι αν βάζουμε, ή όχι, πινακίδες με την επωνυμία “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά να κατεβάζουμε “τις αφίσες των βουλευτών με επικηρυγμένες τις φάτσες τους. Αυτά είναι σημεία, όχι απλά σκοταδισμού”. Και πρόσθεσε: “Σε αυτά οφείλουμε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες ανεξαρτήτως των διαφωνιών μας να ορθώσουμε τοίχους”.


Να βάλουν οι δήμοι χρήματα στον ΟΑΣΘ


Σε σχέση με τον ΟΑΣΘ η κ. Νοτοπούλου πρότεινε συμμετοχή του δήμου στην αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου -ακόμα και με χρηματοδότηση από πλευράς δήμου για την αγορά λεωφορείων.


“Ο δήμος” είπε “πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”. Πρότεινε “αστικού χαρακτήρα δημοτική συγκοινωνία μέσα στα όρια των δήμων και διαδημοτική συγκοινωνία”.


Στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να κάνουμε υπομονή όλο το 2019 για να δούμε νέα λεωφορεία στους δρόμους, απάντησε πως δεν έχει αυτήν την εντύπωση κι ότι “ως τώρα ο δήμος δεν είχε πάρει θέση για ένα απίστευτο πάρτι που γινόταν”.


“Δεν είμαι δέσμια συμφερόντων”


Η κ. Νοτοπούλου είπε ότι δε συμφωνεί με τη συμμετοχή ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου.


“Είμαι ξεκάθαρη σε αυτό: Είμαι υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα στην καθαριότητα, υπέρ του Δημοτικού χαρακτήρα και –προφανώς- εντελώς αντίθετη με την πρόταση του κυρίου Ταχιάου. Ίσως γιατί δεν είναι δέσμια συμφερόντων”, υπογράμμισε.


Πρόσθεσε πως “το πάγιο πρόβλημα όλων των δημάρχων δημάρχων είναι η έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες”.


Σε ό,τι αφορά τη νέα παραλία και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία, η κ Νοτοπούλου ξεκαθάρισε πως η περιοχή δεν μπορεί να γίνει περιοχή με καφετέριες. “Ξέρετε πάρα πολύ καλά ποια είναι η θέση και της παράταξης από την οποία προέρχομαι αλλά και η δικιά μου για τα τραπεζοκαθίσματα. Δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα. Πρέπει να υπάρξει τάξη στην πόλη για να πάρουμε μία ανάσα και πρώτη”. Και κατέληξε: “Σε καμία περίπτωση η Νέα Παραλία δεν μπορεί να γίνει μία περιοχή με καφετέριες. Γι αυτό είχα μπει μπροστά αρνητικά”.