Αντιδρούν στο περιβάλλον της κυβερνητικής υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, στα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, που την φέρνει πέμπτη στη σειρά, στις προτιμήσεις όσων ρωτήθηκαν.



Κύκλοι της κ. Νοτοπούλου σχολίασαν δηκτικά ότι “αν ήταν οκτώ υποψήφιοι μπορεί να την έβγαζαν και ένατη”. Πρόσθεσαν πως «στην ηγεσία της ΝΔ ανήσυχουν πολύ γιατί η Κατερίνα Νοτοπουλου φτιάχνει δυναμικό σχήμα χωρίς κόμματα με ενδιαφέρουσες νέες παρουσίες».


Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, το σκηνικό, τόσο στην Κεντροδεξιά, όσο –πλέον- και στην Κεντροαριστερά, παραμένει κατακερματισμένο. Πρώτος έρχεται ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ Νίκος Ταχιάος, ο οποίος, όμως, προηγείται με μόλις 13,4%– σε βαθμό που όλοι (ή σχεδόν όλοι) να δικαιούνται να λένε ότι έχουν ελπίδες για τον β’ γύρο, ειδικά καθώς το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 20%.


Παρόμοια και η κατάσταση στην Κεντροαριστερά, με την –ιδιαίτερα προβεβλημένη ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης- Κατερίνα Νοτοπούλου να συγκεντρώνει το 7,2%! Αντίθετα, ο –στηριγμένος από το ΚΙΝΑΛ- Σπύρος Βούγιας συγκεντρώνει 9,8%


Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η σειρά έχει ως εξής:


-Νίκος Ταχιάος 13,4%.

-Γιώργος Ορφανός 12,5%.

-Παναγιώτης Ψωμιάδης 10%.

-Σπύρος Βούγιας 9,8%.

-Κατερίνα Νοτοπούλου 7,2%.

-Κωνσταντίνος Ζέρβας 5%

-Χάρης Αηδονόπουλος 2,7%

-Σωτήρης Ζαριανόπουλος 2,5%

-Μάκης Κυριζίδης 2,1%

-Πέτρος Λεκάκης 2%

-Γρηγόρης Ζαρωτιάδης 1.8%

-Μιχάλης Τρεμόπουλος 1,7%

-Άλλον 3,7%

-Δεν έχω αποφασίσει ακόμα 20,4%

-Δεν ξέρω δεν απαντώ 0,7%

-Θα απείχα 2,7%

-Λευκό 1,3%

-Άκυρο 0,4%


Η έρευνα έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 19-22 Φεβρουαρίου σε 854 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.