Δύο νεαρούς ηλικίας 19 και 18 ετών συνέλαβαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για άσκοπη κινητοποίηση αρχής και ψευδή καταμήνυση. Κι αυτό γιατί χθες έκαναν τηλεφώνημα φάρσα για βόμβα  σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο των 12.15 από Βόλο για Θεσσαλονίκη.
Οι δύο νεαροί, όπως έχει προκύψει, ήθελαν να καθυστερήσουν το λεωφορείο για να μην φύγει ο φίλος τους που ταξίδευε για Θεσσαλονίκη και παρουσιαζόταν στο Στρατό.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ένας εκ των δύο νεαρών, τηλεφώνησε στο 100, από καρτοτηλέφωνο στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Μαγνησίας και δήλωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο λεωφορείο. Το λεωφορείο βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν. Στο ύψος της Β’ ΒΙΠΕ, ο οδηγός ενημερώθηκε για το τηλεφώνημα κι άμεσα σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Βόλου αντρες της Αστυνομίας με την συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών έσπευσαν στο σημείο και διενήργησαν έλεγχο, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα, το λεωφορείο συνέχισε το δρομολόγιό του.

Στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσήγαγαν τον νεαρό που θα παρουσιάζονταν στο Στρατό, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, συνέλαβε τους δύο φίλους του, τον 19χρονο και τον 18χρονο που κατηγορούνται για την τηλεφωνική φάρσα, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών. Μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.