Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά διατήρησε παράλληλα το αήττητο ρεκόρ του και μαζί την ψυχολογία του στα… ύψη,
ενόψει του επικείμενου ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα μετά το εκκωφαντικό 1-5! επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Παράλληλα η ομάδα του Λουτσέσκου έστειλε  μήνυμα τίτλου για μια ακόμα αγωνιστική προς ολους.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Βέβαια η δεδομένη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, δεν επιτρέπει ολικές κρίσεις από μέρους μας, αλλά αυτές τις κρίσεις τις έχουμε κάνει όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στα ντέρμπι με εντυπωσιακό τρόπο και παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Αυτός ειναι ο ΠΑΟΚ λοιπόν. Σοβαρός, μετρημένος, χωρίς ίχνος αλαζονείας και με παίκτες κλάσης που τον ανεβάζουν επίπεδο ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου ( που αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας) ισοπεδώνει τους αντιπάλους του και πλησιάζει όλο και ποιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπομονή θέλει από όλους και προσήλωση στο στόχο. Μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Δεν μένουμε στο 1-5 αλλά κοιτάμε την εννοια της λέξης ΟΜΑΔΑ σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Με τόσους μπαλαδόρους και παίκτες με τεράστια αξία στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου, υπάρχει κίνδυνος να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Αλλά ο Λουτσέσκου εχει καταφέρει να παρουσιάσει αυτά τα χρόνια ένα σύνολο ικανό για τα πάντα και κυρίως σοβαρό. Με στοχευμένο focous στο τι θέλει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζονται πολλά. Δείτε τα έως τώρα  αποτελέσματα και θα καταλάβετε μόνοι σας.
Και κάτι τελευταίο. Το ποδόσφαιρο μας χει διδάξει πως μετά απο μεγάλες ήττες, έρχονται προβλήματα, αν δεν είσαι σοβαρός. Για αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι μας να συγχαρούμε τον Λουτσέσκου που κράτησε σοβαρή την ομάδα του σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι. Μια σπουδαία ομαδική εμφάνιση, από τους επίδοξους πρωταθλητές. Κάθε νίκη αλλωστε φέρνει τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στον τελικό του στόχο.

 ΣΣ1
 
Σε δυο φάσεις στην περιοχή ο Πολωνός Σφιντέρσκι, απέδειξε γιατί ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τόσα για να τον αποκτήσει. Ποδοσφαιριστής με φοβερή υποδοχή μπάλας, όπως φάνηκε στην φάση που δημιούργησε αμέσως μετά το γκολ, και με εκτελεστική δεινότητα όπως φάνηκε στο γκολ, σουτάροντας σε πρώτο χρόνο. Ξέρει να βάζει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και το αποδεικνύει όποτε καλείται από τον προπονητή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
ΣΣ2
 
Πιστεύω πώς αν οι δανεικοί ποδοσφαιριστές εκτός πάγκου που έχει ο ΠΑΟΚ στην δύναμη του, συγκροτούσαν μια ομάδα που θα τις επιτρεπόταν να παίζει στο πρωτάθλημα Ελλάδος, αυτή η ομάδα θα τερμάτιζε στην δεύτερη θέση, πίσω από αυτόν τον μαγικό ΠΑΟΚ που απολαμβάνουμε.