Νέο πεδίο αντιπαράθεσης βρήκαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά κοντράρονται για το θέμα των συντάξεων.


Χθες, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου, που οργανώνει η εφημερίδα «Πατρίς» στην Αρχαία Ολυμπία, τόνισε ότι «η τυχόν εφαρμογή του προγράμματος που έχει αξιωματική αντιπολίτευση για την κοινωνική ασφάλιση, θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων –και μάλιστα δραστική».


Σε αυτό απάντησε, σήμερα,  ο αν. τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση  «στις τελευταίες της στιγμές, η κυβέρνηση επιδίδεται στο μοναδικό που ξέρει να κάνει καλά: την κινδυνολογία και τη λάσπη. Βλέπει πλέον ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό έχει την ευρεία αποδοχή από το κοινωνικό σύνολο».


Και πρόσθεσε: «Αυτούς φοβάται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας: Τους Έλληνες που πλέον απαιτούν αυτό που είναι αυτονόητο για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Υψηλές αποδόσεις για τις εισφορές τους και αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους.
Αυτοί οι Έλληνες θα δείξουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κυβέρνηση».