Συνεδριάζει, σε λίγο (στις 13.00) το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό.


Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό με τις πληροφορίες να θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει αλλαγή ατζέντας μετά τη θύελλα με την υπόθεση Πολάκη.

Eνδιαφέρον θα έχει αν ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Xθες το Μαξίμου ζήτησε από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πολιτική ουδετερότητα. "H ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 χρόνια ότι σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές", σημείωσε το Μαξίμου.

Η υπόθεση Πολάκη έχει πάρει πλέον διεθνείς διαστάσεις καθώς υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Μεταξύ αυτών του Bloomberg, των Financial Times και των New York Times.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης. Μετά τη χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση θα ερευνηθεί αν υπήρξε ηχογράφηση και δημοσιοποίηση της συνομιλίας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατηγόρησε, χθες, τον Παύλο Πολάκη ότι δημοσιοποίησε παραποιημένα αποσπάσματα της συνομιλίας και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση του.

"Ούτε ηχογράφησα ούτε απείλησα τον κύριο Στουρνάρα" τόνισε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας χθες βράδυ στην ΕΡΤ και απείλησε με μηνύσεις. "Ουδέποτε μίλησα και ουδέποτε ηχογράφησα τη συνομιλία μας. Δεν έχω κάνει τέτοια πράγματα ποτέ για να τα κάνω τώρα! Εγώ ότι έχω να πω το λέω στο φως της μέρας πάντα και αν αποδειχθεί -που θα αποδειχθεί- ότι δεν υπάρχει καμία ηχογράφηση, θα φταίω εγώ τότε να κάνω μήνυση προς τον κύριο Στουρνάρα, ότι με συκοφαντεί και ότι με διαβάλλει; Μαζί και με την άλλη ιστορία που στήσανε πριν, με το θέμα του δανείου; Θα φταίω εγώ", αναρωτήθηκε;