Υπάρχει δεδικασμένο στη χώρα μας σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχουν ούτε Μακεδονική μειονότητα ούτε Μακεδονική γλώσσα.



Στις δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που έχουν αποφασίσει επί του θέματος αναφέρθηκε, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.


Όπως εξήγησε, οι δικαστικοί αγώνες άρχισαν το 2003, όταν σωματείο με έδρα πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ζητούσε την αναγνώρισή του. Στους σκοπούς του σωματείου περιλαμβάνονταν τα περί δήθεν “μακεδονικής” μειονότητας και γλώσσας.


Σύμφωνα με την κ. Νούκα, με αφορμή την αίτηση του σωματείου, αποτελεί δεδικασμένο στη χώρα μας ότι δεν υπάρχει “Μακεδονικό” έθνος και δεν υπάρχει “μακεδονική γλώσσα”, ούτε “ μακεδονική ταυτότητα”. Και πρόσθεσε: “Και δεν υπάρχει σαφέστατα και –δήθεν- μακεδονική μειονότητα”.


Διευκρίνισε ότι, όταν το συγκεκριμένο σωματείο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το σώμα καταδίκασε την Ελλάδα στο ότι δεν μπορεί να απαγορεύει σε ομάδες ανθρώπων να συναθροίζονται. Αντιθέτως, επιτρέπει τη διακοπή της δράσης του σωματείου αν προκαλεί προβλήματα ασφάλειας κι αν τίθεται θέμα επικινδυνότητας στη δημόσια τάξη. “Η απόφαση αναγνωρίζει ότι, επειδή ως κράτος έχεις όλους τους μηχανισμούς για να σταματήσεις τη δράση αυτού του σωματείου αν δημιουργηθεί πρόβλημα, τότε ναι! Σταμάτησέ το”, κατέληξε!