Δυο νέους ανοικτούς χώρους άθλησης απέκτησε η Θεσσαλονίκη: Έναν στην Τούμπα, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού κι ένα στο πάρκο της ΧΑΝΘ.



Η χρήση των οργάνων που προορίζονται για άτομα ηλικίας 14 χρόνων και άνω θα γίνεται με ευθύνη των ασκούμενων, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.


Στην  περιοχή της Τούμπας ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθέτησε διπλό όργανο περιστροφής, όργανο ιππασίας, τροχούς Tai-Chi και σώματος, πρέσα ποδιών και πάγκο πιέσεων, πρέσα πιέσεων και έλξεις μπάρας, όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών και έναν αεροπερπατητή.


Στο πάρκο ΧΑΝΘ – Ξαρχάκου τοποθετήθηκαν όργανο ιππασίας, τροχοί Tai-Chi και σώματος, παράλληλες μπάρες και μπάρα έλξεων. Στο ίδιο σημείο έχει ήδη τοποθετηθεί πολυόργανο εξωτερικού χώρου ομαδικής εκγύμνασης, με δάπεδο απορρόφησης κραδασμών και επιφάνεια συνθετικού χλοοτάπητα, το οποίο θα είναι έτοιμο προς χρήση μετά τη διαμόρφωση του χώρου και εντός 10 ημερών.


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει τη δημιουργία και νέων ανοικτών χώρων άθλησης, τοποθετώντας όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου σε ελεύθερους δημόσιους χώρους, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.