Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στα χωριά Μονόλοφο, Μεσαίο και Μελισσοχώρι ξεκινά η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης- αν.α.σ.α για το Ωραιόκαστρο» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος προκειμένου να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία τη λειτουργία νέου λατομείου στον δήμο Ωραιοκάστρου.


Παρουσία ειδικού επιστήμονα, αυτοδιοικητικών στελεχών και των έγκριτων νομικών της δημοτικής παράταξης την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στον Μονόλοφο στο «Καφέ Ψητοπωλείο» στην πλατεία Μονολόφου, στις 18.30 το απόγευμα για το θέμα.  Θα ακολουθήσει συνάντηση την Τρίτη 12.02.19 στις 18.30 στο Μεσαίο και την Πέμπτη 14.02.19 στις 18.30 στο Μελισσοχώρι.


Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Λαζαρίδη και στελέχη της παράταξης πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο όπου αναμένεται να λειτουργήσει το νέο λατομείο μεταξύ των χωριών Μεσαίο, Μονόλοφο και Μελισσοχώρι.


Ο κ. Σκαρλάτος και τα μέλη της «αν.α.σ.α» που επισκέφθηκαν το σημείο έκαναν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα τονίζοντας την τεράστια υποβάθμιση του ορεινού όγκου που θα προκαλέσει η λειτουργία του λατομείου. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι πρόκειται για μια καταπράσινη περιοχή πλησίον των οικισμών που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταστραφεί με τη δημιουργία ενός ακόμη λατομικού χώρου.