Το πορτοκάλι είναι το φρούτο του χειμώνα που δε λείπει από κανένα σπίτι.
Το φλούδι του πορτοκαλιού είναι τόσο μυρωδάτο που κάθε φορά που χρησιμοποιείται σε γλυκά μοσχοβολάει όλο το σπίτι.

Μπορούμε να κρατήσουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια που στίβουμε για χυμό στον καταψύκτη και να χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε για κέικ, καρυδόπιτες ή κρέμες. Εκτός από γλυκό του κουταλιού  μπορείτε να κάνετε τις φλούδες πορτοκαλιού ζαχαρωμένες ή με σοκολάτα.



ΥΛΙΚΑ

500 γρ.πορτοκαλόφλουδες
500 γρ.ζάχαρη για το σιρόπι
λίγο χυμό λεμονιού
ζάχαρη για το τέλος ή
1 σοκολάτα κουβερτούρα


Οι πορτοκαλόφλουδες γίνονται ένα ωραίο μυρωδάτο γλυκό, ζαχαρωμένες ή με σοκολάτα.
Τις κόβουμε στενές λωρίδες και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Μπορούμε να κόψουμε σε φέτες και ολόκληρο το πορτοκάλι. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.Βγάζουμε με μία κουτάλα τρυπητή και τις βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 2-3 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό με 500 γρ.ζάχαρη, να βράσει.Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε μία σχάρα.Όταν δε στάζουν πιά, τις κυλάμε σε ζάχαρη και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε αντί να τις ζαχαρώσουμε να τις βουτήξουμε σε σοκολάτα. Λιώνουμε μιά σοκολάτα σε μπεν μαρί. Και βουτάμε το μισό μέρος από τις φλούδες ή τα κομμένα πορτοκάλια στη σοκολάτα. Αφήνουμε σε σχάρά να κρυώσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.