[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

''Αιμοδοτώ'' εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο ΑΠΘ


Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «Αιμοδοτώ».
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην άνω φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

"Για ακόμα μία φορά, η ομάδα «Αιμοδοτώ» διοργανώνει αιμοδοσία η οποία στοχεύει στην δημιουργία παιδείας αιμοδότη στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα και στην εγκαθίδρυση μιας παράδοσης γνήσιας εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το αίμα που θα συλλεχθεί δε θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας «Τράπεζας αίματος» ή για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα κάποιας συγκεκριμένης κατηγορίας ασθενών ή πολιτών. Με τη δράση μας επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα ή παράγωγα αίματος που καλούνται να εξυπηρετήσουν οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο ή θρήσκευμα. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα θα είναι διαθέσιμο χωρίς εξαιρέσεις για όποιον το χρειαστεί και φυσικά για τον ίδιο τον εθελοντή αιμοδότη", αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αιμοδοτώ».

Η συλλογή αίματος θα γίνει από κλιμάκιο του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στον χώρο της αιμοδοσίας θα παρευρίσκονται επίσης, εκπρόσωποι και εθελοντές του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη», μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας και συντονιστές του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ), με έδρα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]