Επαναφορά αναδρομικών και δώρων που κόπηκαν με τους μνημονιακούς νόμους ζήτησαν, για άλλη μια φορά, δεκάδες συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία, σήμερα το πρωί, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.



Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στα διοικητικά δικαστήρια.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση” Βασίλης Παρτάλης, “παρόλο που από το 2015 εκδόθηκαν τέσσερις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχουμε καμία αλλαγή υπέρ των συνταξιούχων. Τις θεωρούμε αδιάφορες. Εδώ ακριβώς θα πρέπει να πάρει θέση το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο πιστεύουμε ότι με το κύρος και με το με τα εργαλεία που του δίνει το Σύνταγμα και η νομοθεσία θα πρέπει να συνετίσει και να συμμορφώσει τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΑΠ, ώστε οι δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας να εφαρμοστούν”.


Ζήτησε από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση, απο΄την κυβέρνηση “να σταματήσει τις αοριστολογίες”.


Ο γ.γ. του Σωματείου, Κ. Στάγκος, πρόσθεσε ότι “υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις από το Συμβούλιο Επικρατείας από το 2015 που αναφέρει ότι κακώς κόπηκαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, το επίδομα αδείας και πώς κακώς κόπηκαν και άλλες περικοπές. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δούμε γιατί ενώ από το 2017 υπάρχει το ΕΦΚΑ και υποτίθεται ότι τα πράγματα θα είχαν διορθωθεί, δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο”!


Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.