Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για την ομάδα του Χουάν Ρόκα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Κέρκυρα. Κι ήταν αυτή η… πέμπτη ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων!


Ο Γηραιός μπορεί να προηγήθηκε με πέναλτι του Περόνε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη οι «Φαίακες» ισοφάρισαν με γκολ του Κρητικού.


Το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Ηρακλή να πηγαίνει στους 23 πόντους, ωστόσο ευνοήθηκε από την ήττα της Δόξας Δράμας στον Βόλο και έτσι αύξησε τη διαφορά από τους «μαυραετούς» στον 1 βαθμό.


Η κακή κατάσταση που επικρατεί στον Ηρακλή φάνηκε και σε ένα εξωαγωνιστικό επεισόδιο:


Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μανουέλ Ρόκα έκανε νεύμα στον Γιάννη Παπαδόπουλο για να ετοιμαστεί να μπει ως αλλαγή. Αυτή η κίνηση του ισπανού τεχνικού προκάλεσε την οργή του Χρήστου Ρόβα που αντέδρασε για την μη επιλογή του, με τους δύο άνδρες να τα λένε για λίγα δευτερόλεπτα σε έντονους τόνους.


Πριν κοπάσει ο… θόρυβος ο Ηλίας Θεοδωρίδης είχε ήδη κατέβει από τη θύρα των επισήμων στον πάγκο και ουσιαστικά έκανε δριμείς παρατηρήσεις στον Μανουέλ Ρόκα!

Ο τελευταίος αντέδρασε έντονα και χτύπησε με δύναμη το τζάμι στον πάγκο της ομάδας, αναγκάζοντας τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος να αποχωρήσει σε έξαλλη κατάσταση.


Στις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι, ο προπονητής του Ηρακλή ξέσπασε:


«Στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία βιαζόμαστε και είμαστε ικανοί να γκρεμίσουμε κάτι που κτίζεται για καιρό . Θεωρώ τιμή μου που είμαι προπονητής στον Ηρακλή, αλλά ήρθα εδώ για να κτίσω κάτι γερό και στέρεο, να φτιάξω μια ομάδα δυνατή, με φιλοσοφία το καλό ποδόσφαιρο, ώστε κι αν ανέβει κατηγορία να είναι ικανή να κοιτάει ψηλά. Δεν είμαι εδώ για να κάνω τον μ… α! Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν μπορούσε να οργανωθούμε με προοπτική το αύριο. Έχω να δω από κοντά τα παιδιά μου τόσο καιρό. Τα βλέπω μόνο μέσω Skype”, είπε!


Οι συνθέσεις:


Ηρακλής (Ρόκα): Κάχριμαν, Κουτρομάνος, Βιτλής, Munoz, Γιαννίτσης, Ζιαμπάρης, Κωστούλας, Ορφανίδης, Καθάριος(70’ Μπορίκο), Κλέιτον, Περόνε (30’ Νιαμπουγιού)


Κέρκυρα (Αναστόπουλος): Κουτσαβασίλης, Σιανδραβέλης, Χαντάκιας, Ιωάννου, Κούρος, Κρητικός, Νίκιτς, Λινάρδος(77΄Αποστολίδης), Κόντος(64’ Ζορμπάς), Τουράμ, Πασσάς