«Φρένο» Τσίπρα σε Βούτση μετά τα «μαγειρέματα» για τον κανονισμό της Βουλής

«Φρένο» σε οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά στον κανονισμό της Βουλής και σχετίζεται με τα προνόμια των αρχηγών κομμάτων των οποίων διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες, έβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση θέλοντας να απαντήσει στην Αντιπολίτευση η οποία κατήγγειλε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι «ο πρωθυπουργός παραμένει όμηρος του Πάνου Καμμένου» σημείωσε πως «εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν». Πρόσθεσε δε, ότι επειδή δεν επιτρέπει σε κανέναν να αξιοποιήσει τη δημοκρατική του ευαισθησία «σας ζητώ να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κανά ένα σημείο στίξης».

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, θυμίζει την πρόσφατη επικοινωνία που είχαν στην οποία όπως λέει, «εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον πολιτικό και κανονιστικό ανορθολογισμό σε σχέση με κόμματα που εκλέγονται στο κοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά στην πορεία χάνουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών και ως εκ τούτου το δικαίωμα να συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο κ. Τσίπρας αφού εξήγησε τον ανορθολογισμό λέγοντας ότι έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος ο νόμος ορίζει ότι ανεξάρτητα από τον αριθμό των βουλευτών, ο χρόνος προβολής των κομμάτων από το ΕΣΡ, αλλά και η κρατική χρηματοδότηση παραμένει – και ορθώς – ίδια, σε συνάρτηση με την λαϊκή ψήφο, ενώ στο κοινοβούλιο οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών χάνουν προνόμια, μεταξύ των οποίων και το χρόνο ομιλίας τους κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Κατόπιν της συζήτησης μας και αφού συμμεριστήκατε τις σκέψεις μου, ορθά αναλάβατε την πρωτοβουλία να συζητήσετε με τους εκπροσώπους των κομμάτων το ζήτημα αυτό, προκειμένου να βρεθεί η ευρεία συναίνεση που απαιτείται για τη σχετική διόρθωση του εν λόγω ανορθολογισμού» σημειώνει ο πρωθυπουργός για να προσθέσει.

«Εκβιαζόμενος δεν υπήρξαν ποτέ»

«Με έκπληξη, όμως, παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες, κυρίως τη μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί με μερίδα μέσων ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν με απίστευτη επιθετικότητα μια εύλογη δημοκρατική ευαισθησία. Και να φτάνουν μάλιστα στο σημείο ορισμένοι να επιχειρηματολογούν και να παρουσιάζουν τον Πρωθυπουργό ως δήθεν εκβιαζόμενο.

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί, σας ζήτω να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης».

Ο κ. Τσίπρας, κατέληξε σημειώνοντας πως «και για οποιαδήποτε αμφισημία του ισχύοντος κανονισμού σας παρακαλώ όπως προστρέξετε στη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής».


Από το in.gr

Σχόλια