Ο καιρός σήμεραΑλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.


Μέχρι τη νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 5 με 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα επικρατήσει τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη 


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βραδύ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βραδύ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στη Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και από τη νύχτα 5 με 6 Μποφόρ. Το βραδύ στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν σε 6 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία καταιγίδες τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και αργότερα στα ορεινά της Δυτικής Στέρεας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο καταιγίδες τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και από τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στέρεας.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια καταιγίδες τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 


Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βραδύ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βραδύ βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα). Τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία 8 με 9 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 τοπικά 10 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε αισθητή πτώση, της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.


Σχόλια