Την εκτίμηση πως οι δημότες θα στηρίξουν την παράταξη "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη" και θα την οδηγήσουν στον β’ γύρο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, με στόχο τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Βούγιας.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο κ.Βούγιας εξήγησε για ποιο λόγο αποφάσισε να κατέβει για τρίτη φορά υποψήφιος στον κεντρικό δήμο: "Είμαι ένας επίμονος πολίτης. Μπήκα στις τοπικές εκλογές για τρίτη και προφανώς τελευταία φορά, ίσως όμως και τυχερή. Αισθάνομαι ευγνώμων προς την πόλη μου και θέλω να επιστρέψω κάτι από αυτά που μου προσέφερε". 

Για τη στήριξη των κομμάτων προς τους υποψηφίους, καθώς την παράταξη του στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, ο κ.Βούγιας διευκρίνισε: "Τα συγκεκριμένα κόμματα στήριζαν τον κ.Μπουτάρη. Άρα δεν είναι κατ’ εντολήν η δική μας υποψηφιότητα. Εμείς κατεβήκαμε με τις δικές μας δυνάμεις. Ήρθε η στήριξη, ευπρόσδεκτη, χρήσιμη, ικανοποιητική, ευχάριστη για εμάς, όχι όμως καθοριστική. Έχει διαφορά να σε επιλέξει ένα κόμμα σαν υποψήφιο. Είσαι υποχρεωμένος να υπερασπίζεσαι τις κομματικές γραμμές, όποιες κι αν είναι αυτές, και να γεμίσεις το ψηφοδέλτιο σου με κομματικούς υποψηφίους". 

Εάν θεωρεί πως το "παλιό" που χρησιμοποιούν κάποιοι συνυποψήφιοι του τον "φωτογραφίζει" είπε: "Ισως φωτογραφίζουν τον εαυτό τους. Γιατί πολλοί από τους νέους αυτούς είναι παλαιότεροι από τους παλιούς. 'Εχουν ασκήσει άλλωστε διοίκηση. Οι δικές μου ιδέες παραμένουν φρέσκες γιατί η επαφή μου με τους νέους φοιτητές στο πανεπιστήμιο με τροφοδοτεί με νέες ιδέες".

Χαρακτήρισε τη σχέση του με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, "διαχρονική" και αναφέρθηκε στο 2014, όταν διεκδίκησε μια θέση στον συνδυασμό της "Πρωτοβουλίας". "Το 2014 που ζήτησα να μπω στο ψηφοδέλτιο -δεν ζήτησα κάποια θέση- και μου αρνήθηκε, πάλι δέχτηκα την κριτική ότι είμαι το κουρασμένο, το παλιό και το φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αποδεικνύω σήμερα με την παρουσία μου ότι εξακολουθώ και παραμένω ζωντανός και ενεργός πολίτης που προσπαθεί για το καλό της πόλης".

Υποστήριξε δε πως η παράταξη με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές «είναι εν μέρει συνέχεια και τομή της "Πρωτοβουλίας"» και υποσχέθηκε πως "θα συνεχιστούν οι καλές πρακτικές της διοίκησης Μπουτάρη, κυρίως της πρώτης τετραετίας και θα διορθωθούν τα κενά που προέκυψαν στην καθημερινότητα".

Ως βασικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης ανέφερε την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό ενώ σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος εξήγησε πως θα επιδιώξει τη συνέχεια της ανάπλασης της Νέας Παραλίας, από το Λευκό Πύργο έως το λιμάνι.