"Οποιαδήποτε δυσοσμία είναι επιβαρυντική για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και για το περιβάλλον". Αυτό δηλώνει ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ενδιάμεσης έκθεσης για τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη.


Υπενθυμίζεται ότι , όπως κατέδειξαν οι μετρήσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου οι ουσίες που εντοπίστηκαν είναι μεν επιβαρυντικές για την υγεία των πολιτών αλλά όχι τοξικές και καρκινογόνες ενώ η πηγή της δυσοσμίας εντοπίζεται στα ΕΛΠΕ. Από την πλευρά τους, τα ΕΛΠΕ διαμηνύουν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη Δημόσια Υγεία.

Πάντως, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, καλεί την πολιτεία να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες κατά της βιομηχανίας, προκειμένου να μην επιβαρύνεται η υγεία των πολιτών.

"Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας, όμως το ότι οι ουσίες που ανιχνεύτηκαν δεν είναι καρκινογόνες, αυτό δεν δεν μας λέει τίποτα εμάς . Οποιαδήποτε δυσοσμία είναι επιβαρυντική και για το περιβάλλον και για την ποιότητα ζωής. Δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε και ανεχόμαστε μία τέτοια κατάσταση", τόνισε ο κ. Σούλας, σε δηλώσεις του στην TV100.

Ειδικά για την αναφορά στους ρύπους που προκύπτουν από τα Ελληνικά Πετρέλαια, τόνισε ότι "ήταν αυτό που είχαμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας όλοι και δεν μπορούσα να το αποδείξουμε μέχρι τώρα. Από δω και πέρα όμως, περιμένουμε την πολιτεία να λάβει μέτρα κατά της βιομηχανίας . Όταν λέμε κατά, να διευκρινίσουμε ότι εμείς δεν είμαστε κατά της βιομηχανικής ανάπτυξης. Τα εργοστάσια, όμως, θα λειτουργούν σύμφωνα με τους όρους που πρέπει να λειτουργούν. Έτσι, περιμένουμε την πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και σταματήσει αυτό το φαινόμενο".