Μπορεί να υποστηρίζουν ότι οι υποψηφιότητές τους είναι πάνω από κόμματα, όμως και οι δύο έσπευσαν να παραβρεθούν στην κοπή της βασιλόπιτας του Κινήματος Αλλαγής. Ο λόγος για τον Σπύρο Βούγια και τον Πέτρο Λεκάκη.



Λεκάκης και Βούγιας κατεβαίνουν με διαφορετικές παρατάξεις ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο πρώτος αναζητεί, ακόμη, όνομα για την κίνησή του κι εμφανίζεται ως η διάδοχη κατάσταση της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη. Ο δεύτερος επέλεξε το “ΠολΗχρωμη Θεσσαλονίκη” και από την πρώτη του εμφάνιση επέλεξε να προβάλει φωτογραφίες από το ξεκίνημα της Πρωτοβουλίας, με τον Γιάννη Μπουτάρη!


Βούγιας και Λεκάκης άκουσαν με προσοχή τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, Νίκο Ανδρουλάκη, να εξαπολύει επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επειδή, όπως είπε, προσπαθούν να υπονομεύσουν το Κίνημα Αλλαγής. Υποσχέθηκε… ρήξη μετά τις εκλγοές και με τα δύο κόμματα –αν και όλοι θεωρούν σίγουρο ότι θα πει ναι σε συγκυβέρνηση.


Εκτός των δύο υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο αντιδήμαρχος Συκεών-Νεάπολης και υπ. βουλευτής Αντώνης Σαουλίδης, οι δήμαρχοι Συκέων-Νεάπολης Σίμος Δανιηλίδης και Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης,  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης κ.ά.