Ο χειμώνας είναι στο φόρτε του και ο οργανισμός μας ζητάει σούπα. Είναι θρεπτικές, χορταστικές, και πεντανόστιμες.

Για να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασικές κοτόσουπες ή κρεατόσουπες, σας προτείνω μια εύκολη,νόστιμη, και χορτοφαγική βελουτέ κολοκυθόσουπα, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα.
Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Α, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο ενώ έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή στα οποία οφείλει και το χρώμα της, και αποτρέπουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα ενώ βοηθούν στη πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στις λοιμώξεις.
Βάλτε τη, λοιπόν, στη διατροφή σας και δε θα χάσετε.




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθα
1 κρεμμύδι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο
600 ml ζωμό
200 ml γάλα
1 κ.σ.βούτυρο
1 κ.σ.τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
1 κ.σ.μοσχοκάρυδο
αλάτι-πιπέρι
100 γρ.γραβιέρα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό


Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις ίνες, καθαρίζουμε και τις φλούδες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και το γάλα και βράζουμε.
Ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας κα του καρότου και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, αλάτι. πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Την πολτοποιούμε με τη ράβδο του μπλέντερ. Μόλις σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο μπούκοβο και μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο.