Το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη καθώς και τους πρώτους 20 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής κίνησης “Υψίπολις” παρουσίασε, σήμερα, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.


Στην ομιλία του, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Αλέξανδρος”, ο κ. Ζαρωτιάδης υποστήριξε ότι «η Υψίπολις προτείνει τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος», απαλλαγμένη από διαχειριστές, επιτήδειους, προπαγανδιστές της εμπειρίας τους ή οφειλέτες κομματικών επιταγών και «απέναντι από τους εκμαυλιστές της ανθρώπινης πίστης και τους υβριστές του γνήσιου πατριωτισμού».

“Για μας δύο είναι τα βασικά διακυβεύματα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρωτιάδης. “Το πρώτο, η Θεσσαλονίκη της άρρηκτης ιστορικής συνέχειας, η Θεσσαλονίκη που ανταποκρίνεται στον ρόλο που της προδιαγράφεται, η Θεσσαλονίκη του μητροπολιτικού σχεδιασμού, επίκεντρο του Οικουμενικού Ελληνισμού και Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των προσφύγων, κόμβος κεφαλαίων, προϊόντων, ανθρώπων και ιδεών, ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, η Θεσσαλονίκη μοντέλο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και απελευθέρωσης”.

Και πρόσθεσε: “Θέλω να δηλώσω δημόσια, καθαρά και τολμηρά ότι διεκδικώ τον δημαρχιακό θώκο. Δεν θα εξαργυρώσω τη στήριξή σας με κυβερνητικές θέσεις. Θέλουμε το δήμο μας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Σας καλώ σε ένα τρίμηνο ανατροπής, έκπληξης, κατάθεσης ψυχής και διεκδίκησης του δυνατού, γιατί όχι και του αδύνατου”.

Ο κ. Ζαρωτιάδης ανακοίνωσε, επίσης, τα πρώτα 20 ονόματα των ατόμων που θα διεκδικήσουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη δημοτική κίνηση “Υψίπολις” την ψήφο των Θεσσαλονικέων.  Είναι οι εξής:

· Βλάχου Τζωρτζίνα, Θεατρολόγος, δασκάλα της πρωτοβάθμιας.
· Γραικούσης Νίκος, Απόστρατος αξιωματικός και ένστολος συνδικαλιστής του Λιμενικού Σώματος. Οικονομολόγος μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
· Δημητριάδου Κατερίνα, Καθηγήτρια Αγγλικών στην Α' θμια Εκπαίδευση
· Δούκας Ηρακλής, Απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής, Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Διακοσμητής, γραφίστας, εικαστικός, ηθοποιός, σκηνογράφος. Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή των Δημητρίων για 4 χρόνια. Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών.
· Καλπακίδης Κωνσταντίνος, Επαγγελματίας νέων τεχνολογιών, επικοινωνίας και σχεδιασμού
· Κίσσας Βασίλης, Επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος
· Κοταΐδου Ζωή, Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ
· Κουνής Γρηγόρης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας
· Κουτσμανής Νικόλαος, 25 χρόνια επαγγελματίας στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας, επιχειρηματίας, φωτογράφος και μουσικός.
· Κωνσταντινίδης Κυριάκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Τεχνικός Η/Υ, Συμμετέχων στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς και κατά της εξόρυξης χρυσού.
· Κωστοπούλου Στέλλα, Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ. Διευθύντρια του μεταπτυχιακού "Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη". Συντονίστρια Erasmus και 5 ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον Τουρισμό. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Κέντρο Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού
· Οζούνη Ειρήνη, Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ. Οικονομολόγος-ερευνητής στη σύνταξη και υποβολή προτάσεων έργων Φορέων Περιφερειακής Ανάπτυξης και ΟΤΑ με σκοπό τη χρηματοδότησή τους μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιστημονική έρευνα σε θέματα διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης.
· Πατσιαρίκας Δημήτριος, Επαγγελματίας οδηγός ταξί.
· Παυλίδου Όλγα, Καθηγήτρια Αγγλικών στην Β΄θμια Εκπαίδευση. Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ασχολείται με προγράμματα για τη Νεολαία και τους ΟΤΑ. Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Β. Ελλάδας(ΕΚΑΔΕΒΕ). Μέλος του Συλλόγου Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας, "Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης".
· Πορλίγκη Μαρία, Ασφαλιστικός Σύμβουλος, ERGO Ασφαλιστική
· Σιδηρόπουλος Μωυσής, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και διατελέσαντας Πρόεδρός του. Ένας εκ των Ευρωπαίων Πολιτών που παρέλαβαν τιμητικά το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για λογαριασμό της ΕΕ από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
· Τεμουρτζίδης Δημήτριος, Επιχειρηματίας στον χώρο των σχολών ξένων γλωσσών.
· Τσακμάκης Ιωάννης, επιχειρηματίας
· Τσαρουχίδης (Φωτεινός ) Γεώργιος, θεατρικός συγγραφέας
· Χάνος Στέργιος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Δρ Βιβλιοθηκονομίας. Δραστηριοποιείται στην οργάνωση σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών και στον τομέα της καθαριότητας στο Ε` Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης."