Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ταχιάου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ήρθε η σειρά του Γιώργου Ορφανού να το επισκεφθεί κι αυτός…



Στο πλαίσιο των προεκλογικών του κινήσεων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον”, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ / ΤΚΜ Πάρι Μπίλια, ο οποίος του παράθεσε τα προβλήματα μιας πόλης που έχει την εικόνα από το σχεδιασμό που είχε γίνει το 1917. Από την πλευρά του, ο κ. Ορφανός συμφώνησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να ξεκινήσει ο ανασχεδιασμός της πόλης.


«Ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο και μια μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έχει γίνει από το 1990 για τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν βασικούς άξονες  στο πρόγραμμα μας. Πρέπει να σχεδιάσουμε την πόλη και να την προετοιμάσουμε για τη λειτουργία του μετρό. Όταν θα παραδοθεί θα πρέπει να έχουμε τις λύσεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν προβλήματα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο χώρος στον οποίο ανδρώθηκα επαγγελματικά(σ.σ. είναι πολιτικός μηχανικός) και θα υπάρχει άμεση συνεργασία», υποσχέθηκε.