[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: Να βρει λύση η διοίκηση στο θέμα του ποδηλατόδρομου στην Παπάφη«Να “παγώσει” η δρομολόγηση κατασκευής ποδηλατοδρόμου στην Παπάφη, επειδή δεν έχει προηγηθεί επαρκής διαβούλευση για το θέμα αλλά και λόγω του ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής αντιτίθεται στο έργο, καθώς χάνονται εκατοντάδες θέσεις παρκαρίσματος».

Αυτό πρότεινε, κατά την τοποθέτησή του στην αποψινή (Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει».
Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως οι «Εντάξει» κι ο ίδιος προσωπικά είναι υπέρ της χρήσης ποδηλάτου και της δημιουργίας ποδηλατόδρομου, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει «με μια γενική μελέτη, καλά σχεδιασμένη, μετά από την απαραίτητη διαβούλευση». Υπογράμμισε, δε, ότι στα εννέα χρόνια της διοίκησης Μπουτάρη, το υπάρχον δίκτυο ποδηλατοδρόμων είχε εγκαταλειφθεί.
«Αν κάναμε μια έρευνα, μετά από αυτά τα εννέα χρόνια, υπολογίζοντας ότι η χρήση ποδηλάτου ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης, θα διαπιστώναμε ότι, από το ένα εκατομμύριο κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αυτοί που χρησιμοποιούν το υπάρχον δίκτυο, είναι μερικές εκατοντάδες. Και, τώρα, εφαρμόζεται η λογική “κάνουμε έναν ποδηλατόδρομο, που είναι κάτι καλό, αλλά αφαιρούμε από τους μόνιμους κατοίκους τη δυνατότητα να παρκάρουν τα οχήματά τους”. Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να βρει λύση», υπογράμμισε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καιρός σήμερα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]