«Παιδί 9 ετών που οδηγήθηκε χθες σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας θωρακικού άλγους, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ιδιωτικό εργαστήριο για εξετάσεις, λόγω προβλήματος του ειδικού  ιατρικού μηχανήματος».



Αυτό καταγγέλλει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας.


Όπως υποστηρίζει δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, αλλά τα κρούσματα εγγενούς αδυναμίας των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης είναι αλλεπάλληλα «λόγω ιδίως ανυπαρξίας του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ή χρήσης του εξαιτίας της ανεπάρκειας του υφιστάμενου προσωπικού. Σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλονίκης καταγράφονται πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς, φαινόμενα υπολειτουργίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αποδεκατισμένες τεχνικές υπηρεσίες, εκτεταμένες και μη αποκαθιστάμενες φθορές σε μηχανολογικό εξοπλισμό και πλήρης αδυναμία προμήθειας αναγκαίων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων».


Ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι κατέθεσε από τον Σεπτέμβριο σχετική ερώτηση η οποία ωστόσο παραμένει έως σήμερα αναπάντητη και τονίζει: «Eνώ τα προβλήματα που επισημάναμε, όχι μόνον δεν αντιμετωπίστηκαν όπως μαρτυρούν τα καθημερινά προβλήματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά συνεχώς διογκώνονται».


Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ ερωτά τον Υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και αν υφίσταται σχεδιασμός του Υπουργείου για την κάλυψη των οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.