Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη από την κακοκαιρία.


Μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη έπεσε και η γέφυρα του Πλατανιά στο Ρέθυμνο.

Ο οικισμός του Πλατανιά εκκενώθηκε υπό το φόβο υπερχείλισης του ποταμού.

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του 61χρονου πατέρα πέντε παιδιών τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες, όταν το αγροτικό όχημα του παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.

Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε μέσα σε ρέμα κοντά στις Βρύσες σε απόσταση 10 περίπου χιλιόμετρα από την περιοχή Εμπρόσνερο όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο νησί όσον αφορά τα αγροτικά προϊόντα.

Στην Κρήτη βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης βρέθηκε σε σημεία της περιοχής των Χανίων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία.

Κατά την επίσκεψή του στη γέφυρα Κερίτη, τόνισε ότι η γέφυρα θα αποκατασταθεί και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στη γέφυρα του Κερίτη, ένα ιστορικό μνημείο για τα Χανιά. Η γέφυρα, δυστυχώς, έχει υποστεί πολύ μεγάλες βλάβες. Και το βάθρο που έχει απομείνει. Αυτό έχει να κάνει και με το μέγεθος του φαινομένου με τα ορμητικά νερά, αλλά και με το θέμα της συντήρησης των γεφυρών. Η αποκατάσταση της γέφυρας θα γίνει, όπως έγινε η γέφυρα της Πλάκας, γιατί είναι ιστορικό μνημείο".

Και πρόσθεσε: "Το χρωστάμε στους 108 αγωνιστές που εκτελέστηκαν κάποτε στη γέφυρα, το χρωστάμε και στον Ελευθέριο Βενιζέλο που έχτισε αυτή τη γέφυρα. Να αποκατασταθεί, όπως ακριβώς ήταν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πάρει εντολή για να βρούμε μια προσωρινή λύση για την αποκατάσταση της σύνδεσης. Τα υπόλοιπα θα γίνουν με την ταχύτητα που έγινε και το γεφύρι της Πλάκας, που σε λίγους μήνες θα δοθεί, όπως ήταν, στους κατοίκους της Ηπείρου».

Στα Χανιά αναμένεται απόψε ο Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης με αφορμή την καταστροφή που προκάλεσε στο νησί η "Ωκεανίδα".