Ο κάτοχος του τροπαίου ΠΑΟΚ χρειάστηκε 120’ λεπτά για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε πως στο πρώτο σκέλος στην έδρα του Πανιώνιου, οι «ασπρόμαυροι» είχαν ηττηθεί με 2-1. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν σαφώς καλύτερος σε όλο τον αγώνα, είχε ανεβάσει σε απίστευτα ποσοστά την υπέρ του κατοχή, ενώ μόνον στο α μέρος είχε 12 τελικές (με τον Πανιώνιο στις… 2). Προηγήθηκε με τον Μπίσεσβαρ στο 32΄, χωρίς όμως να το χαρεί καθόλου καθώς αμέσως μετά στο 33’ ο Φιορίν Ντουρμισάι ισοφάρισε για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος υποχώρησε ολοκληρωτικά και δεν ξεμυτούσε με τίποτα. Όμως, μέχρι το 81’ στα ημιτελικά συνέχιζε ο Πανιώνιος, αλλά εκεί βρέθηκε ο Σβιντερέσκι. Το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ στο 82’ έκανε το 2-1 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Οι «πάνθηρες» δεν τα έβαλαν κάτω, μπήκαν αποφασισμένοι στο α μέρος της παράτασης και πήραν εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης με τον Καμαρά στο 94’, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί κι έπειτα, όμως, ακολούθησαν την ίδια τακτική: Δώστε την μπάλα στον ΠΑΟΚ και δεν πειράζει…

Να που… πείραξε. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν δύο γκολ για να περάσει και τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο. Αρχικά ο Άκπομ έκανε το 3-2 στο 114’ και ένα λεπτό πριν τελειώσουν όλα ο αρχηγός, Βιεϊρίνια, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 4-2, δίνοντας έτσι την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Πανιώνιος είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και φαινόταν πως το να πετύχει τα γκολ που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου. Έτσι κι έγινε…

Με πάρα πολλά λάθη η διαιτησία του Σκουλά. Δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι στο α’ μέρος υπέρ του ΠΑΟΚ, συγχώρησε κίτρινες “μαρς” σε βάρος παικτών του Πανιωνίου (τουλάχιστον δύο από αυτούς θα έπρεπε να ΄χουν αποχωρήσει με δύο κίτρινες από το ημίχρονο), αλλά έδωσε ένα πέναλτι που ακόμη και με το ριπλέι δεν ήταν εμφανές… Με δυο λόγια τα ΄κανε μούσκεμα.    


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 32’ Μπίσεσβαρ, 82΄ Σβιντέρσκι, 114’ Άκπομ, 119’ Βιερίνια (πεν.) / 34΄ Ντουρμισάι, 94’ Καμαρά


Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Δαιμιανός Δημητριάδης, Χρυσούλα Κουρουμπίλια. 4ος Αθανάσιος Σέζος.

Κίτρινες: 26’ Γιαννούλης, 27’ Κρέσπο, 39’ Λημνιός,  52’ Ολιβέϊρα, /  22’ Παπαγεωργίου, 57’ Κόρμπος, 63’ Κότνικ, 64’ Μανθάτης, 67’ Ντομίνγκες,  71’ Κότσιτς, 93’ Μανιάτης, 98’ Καμαρά, 122’ Μπανανά.

Κόκκινες: 117’ Μανθάτης (δεύτερη κίτρινη).


ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (73' Μάτος), Ολιβέιρα, Πέλκας (14' Mπίσεσβαρ), Λημνιός (56' Ακπόμ), Ενρίκε (97' Μίσιτς) και Σφιντέρσκι


Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (78' Αρτσε), Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (91' Καμαρά), Μπουμάλ (61' Μπανανά), Μανθάτης, Ντουρμισάι.