Σε μία σπάνια πολιτική και δη ενθουσιώδη παρέμβαση, η Volkswagen, η μεγαλύτερη βάσει πωλήσεων αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, κάλεσε το προσωπικό της να ψηφίσει στις επικείμενες Ευρωεκλογές
, ενώ ζήτησε από τους πολίτες της Ε.Ε. να δώσουν τέλος στα «αποσχιστικά κινήματα».
Η VW «είναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία» τόνισε σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο Γκάναρ Κίλιαν, επικεφαλής προσωπικού της αυτοκινητοβιομηχανίας, που απασχολεί περί τους 480.000 υπαλλήλους σε 71 εργοστάσια παραγωγής ανά την Ένωση. Με τις εκλογές του Μαΐου να πλησιάζουν, ο Κίλιαν σημείωσε πως όλοι πρέπει να ψηφίσουν, καθώς «η δημοκρατία μας έχει ανάγκη από κάθε ψήφο».

Μιλώντας ενώπιον διπλωματών, Ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων, υπογράμμισε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία εγγύηση ειρήνης, ελευθερίας, ευημερίας και ανοιχτού εμπορίου. Πρόσθεσε δε πως «πρέπει να καταστήσουμε ξανά την Ε.Ε. ελκυστική για τα κράτη μέλη και πρωτίστως για τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν εδώ». Όπως είπε όλοι πρέπει να έχουν την εμπειρία μίας προοδευτικής Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές του Μαΐου θα είναι οι πρώτες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., ενώ με τις φωνές των ευρωσκεπτικιστικών να έχουν ενισχυθεί εξελίσσεται σε ένα άτυπο «δημοψήφισμα» για την κοινότητα και το μέλλον της.

Πηγή: Bloomberg