Super League: Τέλος η αποχή των διαιτητών, ξαναρχίζει το πρωτάθλημα

Οι διαιτητές και βοηθοί που είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν να τερματίσουν την αποχή τους και να ξαναπιάσουν τις σφυρίχτρες, που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα ξαναρχίζει την επόμενη εβδομάδα.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ τους, μετά τη συνάντηση που είχε προηγηθεί με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, δηλαδή ΕΠΟ, ΚΕΔ, FIFA, UEFA, Super League, Πολιτεία και Αστυνομία. Υπέρ της άρσης της αποχής ψήφισαν 42, ενώ 31 ψήφοι ήταν κατά.

Πλέον, απομένει να γίνει γνωστό από ποια αγωνιστική θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αφού εκκρεμεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της 15ης ημέρας, που είχε αναβληθεί λόγω της αποχής μετά την επίθεση στον Θανάση Τζήλο.

Θέση της πειραϊκής ομάδας είναι ότι η 15η αγωνιστική θα πρέπει να διεξαχθεί εμβόλιμα, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, την ώρα που η Λίγκα έχει αποφασίσει να γίνει μετακύλιση του προγράμματος και το 2019 να εκκινήσει από την αναβληθείσα αγωνιστική, στις 12 Ιανουαρίου.

Το κείμενο που είχε δοθεί στους διαιτητές:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η αντιπροσωπεία των διαιτητών με τους αρμόδιους φορείς (Πρόεδρος ΕΠΟ Υφυπουργός, Πρόεδρος SL, Εκπρόσωπος UEFA FIFA ΚΕΔ , αστυνομία) έχουμε να σας μεταφέρουμε τα εξής. Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα της συνάντησης το οποίο από την πλευρά της ΕΠΟ ήταν θετικό αναφέροντας μας μια σειρά δεσμεύσεων όπου θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Από την πλευρά της FIFA ΚΕΔ υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός με εμάς και η διάθεση επίλυση λύσεων με προτάσεις.
Από την πλευρά της κυβέρνησης και από την μεριά του υφυπουργού μας δεσμεύτηκε την κάθε βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα μέσω της ΚΕΔ. Από πλευράς SL το κλίμα δεν ήταν υποστηρικτικό όπως από τους άλλους φορείς.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε:

Αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα σχετικά με τις δυσμενείς δηλώσεις κατά της διαιτησίας.

Πρόστιμα και ποινές από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ανεξάρτητα από τις πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν από την ΕΠΟ με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή (πρόταση υφυπουργού ). Πρόταση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αστυνομίας για ίδρυση άτυπου οργάνου πρόληψης και αποφυγής φαινομένου βίας. Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων μέσω του ανώτατου κλιμακίου αντιμετώπισης αθλητικής βίας της αστυνομίας.

Παρουσία προέδρου της ΕΠΟ και απεσταλμένου της FIFA UEFA στο επόμενο ΔΣ της SL με σκοπό την εκτόνωση του αρνητικού κλίματος απέναντι στους Έλληνες διαιτητές. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας διεμήνυσε ότι στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και είναι ο μόνος αρμόδιος μαζί με την ΚΕΔ για την έλευση η μη ξένων διαιτητών. Παρότρυνση προς τους διαιτητές να καταγράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψη τους με σκοπό την άμεση αυστηρή επιβολή ποινών.

Πρόταση μέσω απεσταλμένου της FIFA να παρέχει τεχνογνωσία από άλλες χώρες όπως Αγγλία και επανεξέταση εφαρμογής πειθαρχικού κώδικα. Από την πλευρά της SL δεν έγινε πρόταση με σκοπό την εκτόνωση του ήδη τεταμένου κλίματος και αρκέστηκε να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων. Η αντιπροσωπεία των διαιτητών μετέφερε τα εξής. Τη δυσαρέσκεια του σώματος για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της SL

Ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα περί δυσμενών κρίσεων και αυστηροποίηση των ποινών
Προσπάθεια επιβολής νόμου Κοντονή και αυστηρός έλεγχος δημοσιευμάτων ΜΜΕ που υποκινούν τη βία. Ζητήσαμε από την SL να ρίξει τους τόνους με σκοπό να συνεχιστεί ομαλά το πρωτάθλημα. Ενημερώσαμε τον προβληματισμό μας για τα οικονομικά θέματα (εργόσημο FL) τα οποία θα συζητηθούν στο επόμενο σεμινάριο με ΚΕΔ/ΕΠΟ

Κλείνοντας ενημερώσαμε σε περίπτωση άρσης της αποχής το σώμα θα επανεξετάσει την στάση του σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω δεσμεύσεων. Αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω θα κληθείτε σε επόμενο email να ψηφίσετε για την άρση ή μη της αποχής. Η ψηφοφορία λήγει στις 17:30 οποιαδήποτε ψήφος πέραν του χρονικού ορίου θα προσμετρηθεί υπέρ της πλειοψηφίας των ψήφων».

Σχόλια