Εφευρέσεις (27 τον αριθμό) και 20 πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σας περιμένουν στο NOHSIS…


Παρατηρούσε, πειραματιζόταν και δημιουργούσε με το αστείρευτο, εφευρετικό πνεύμα του. Μπορεί να μην έφερε στην πραγματική ζωή, όλα όσα φαντάστηκε, αλλά θεμελίωσε το ενδιαφέρον και έσπειρε την προοπτική ύπαρξής του ποδηλάτου, του αυτοκινήτου, του ελικοπτέρου, του υποβρυχίου και άλλων μεταγενέστερων εφαρμογών.

Ιπτάμενη Μηχανή , ποδήλατο, σκάφανδρο, αλεξίπτωτο, αριθμομηχανή, πολεμική μηχανή, θωρακισμένη δεξαμενή, αυτοκίνητο, παραβολικές πυξίδες, σύστημα αναδίπλωσης γέφυρας… Οι εφευρέσεις του αυτές “ζωντανεύουν” σε μια ξεχωριστή “έκθεση”.

Ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και επιστήμονας, ο Λεονάρτνο ντα Βίνσι (Leonardo da Vince) συμβολίζει τον Αναγεννησιακό Άνθρωπο.

Αυτόν τον πολυπράγμονα ευφυή, δημιουργικό καλλιτέχνη αποτυπώνει η έκθεση «Οι εφευρέσεις του Leonardo da Vinci» που παρουσιάζονται στο ΝΟΗΣΙΣ από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο των δράσεων για τα 500 χρόνια από το θάνατό του

Σήμερα που η επιστήμη, η τεχνολογία, η καινοτομία και η τέχνη είναι θέματα συνυφασμένα με την καθημερινότητά μας, η πολυσχιδής προσωπικότητα του Leonardo da Vinci εμπνέει περισσότερο ίσως από ποτέ. Αν θα έπρεπε να βρεθεί η ευφυέστερη, δημιουργικότερη και παραγωγικότερη προσωπικότητα της ιστορίας, πιθανότατα κάποιος θα την αναζητούσε ανάμεσα στον Αρχιμήδη, τον da Vinci και τον Tesla. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι καθένας τους θαύμαζε και μελετούσε τους προγενέστερούς του. Δικαιολογημένα, λοιπόν, σε όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να τιμήσουν την επέτειο των 500 ετών από τον θάνατο του μεγάλου Ιταλού.

Στην έκθεση που φιλοξενεί το ΝΟΗΣΙΣ παρουσιάζονται αντίγραφα από 27 εφευρέσεις, πολλές από τις οποίες είναι λειτουργικές, καθώς και 20 πίνακες του Λεοναρντο ντα Βίντσι.




Διάρκεια έκθεσης
Από 2/2 μέχρι 30/6/2019

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη – Παρασκευή, 10.30-15.00
Σάββατο, 13.30-20.30
Κυριακή, 11.30-18.30
Δευτέρα, κλειστά

Δείτε το video της Έκθεσης: