Έντονος είναι ο προβληματισμός στην Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την ήττα (0-2) από την Ρεάλ Σοσιεδάδ την Κυριακή
(με πολλά και δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία), που άφησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η Ρεάλ ψάχνεται, είναι εκτός τόπου, δεν πατάει στο γήπεδο, δεν πείθει και το κυριότερο; δεν δείχνει ικανή να αλλάξει την κατάσταση. Δεν ξέρω ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, και αν θα συνεισφέρουν αυτές στην μεταστροφή του κλίματος, αλλά η εικόνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, απογοητεύει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το γεγονός της μικρής παρουσίας του κόσμου στο Μπερναμπέου.
Τα αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την κατάρρευση. Από την σεζόν 2010-11 δεν είχαν μείνει περισσότερες άδειες θέσεις στο γήπεδο. Στον αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, οι φίλαθλοι δεν ξεπέρασαν τους 54.000, με την χωρητικότητα του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να είναι 81.000 θεατές.
Στα γραφεία των Μαδριλένων, υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το πώς να παρέμβουν για να σταματήσει μια ύφεση χωρίς προηγούμενο στη Μαδρίτη στις δύο τελευταίες δεκαετίες από τότε που ο Φλρεντίνο Πέρεθ έγινε πρόεδρος για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2000, όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα El Pais. Ακόμη και η συνάντηση των αρχηγών με τον Πέρεθ, δεν έφερε αποτελέσματα. Ο Σολάρι δε μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας η χρονιά δείχνει χαμένη. Μόνο η Ευρώπη πλέον εμεινε για την Ρεάλ, που και τα αγωνιστικά της στοιχεία ειναι απογοητευτικά. Χαρακτηριστικά:
Από την σεζόν 1990-91 δεν υπήρξε λιγότερο αποτελεσματική Ρεάλ Μαδρίτης στην επίθεση. Τότε είχε σημειώσει 23 γκολ μέχρι την 18η αγωνιστική. Τώρα έχει 26, δύο λιγότερα από εκείνα που έχουν ...μαζί ο Λιονέλ Μέσι και ο Λουίς Σουάρες.
Τα 26 γκολ υπέρ και 23 κατά σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, αντικατοπτρίζουν την πέμπτη χειρότερη διαφορά τερμάτων στην Ιστορία του συλλόγου από το 1929.
Εκτός από τα έτη 1931, 1943 και 1948, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έπεσε τόσο χαμηλά σε αυτόν τον συντελεστή, με εξαίρεση την περίοδο 1999-2000, όταν σημείωσε 31 γκολ και δέχθηκε 30. Τι άλλο να πούμε; Η κατάρρευση είναι ιστορική και πλέον ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν είναι το μόνο που μένει.
ΣΣ1
Ο Μουρινιο ψήνεται να πάει στην Ρεάλ αν η διοίκηση του κάνει δώρο τον Ικάρντι. Μάλιστα.
ΣΣ2
Η καλύτερη επιλογή για την Ρεάλ θα είναι να πουλήσει τον Μπέιλ. Έτσι και αλλιώς είναι ξένο σώμα για την ομάδα.