Κανείς νοήμων άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι το champions league είναι η κορωνίδα των διοργανώσεων σε όλα τα σπορ.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Για να υλοποιηθεί η φιλοδοξία μιας ομάδας να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση, απαιτείται μεγάλη οικονομική επένδυση με την παρουσία φυσικά πολύ μεγάλων αθλητών. Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ,ε χει κάνει την τελευταία πενταετία μια μεγάλη οικονομική επένδυση και έφερε στην Θεσσαλονίκη αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι και του έφεραν τίτλους.
Τόσο ο Θανάσης Κατσαρής όσο και ο Αντώνης Τσαλόπουλος δεν τσιγκουνεύτηκαν τα χρήματα και διατηρούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο με πρωταγωνιστικό ρόλο. Πέντε τίτλοι τα τέσσερα τελευταία χρόνια, λένε πολλά. Ίσως βέβαια την δεδομένη στιγμή η διοίκηση του ΑΣ και του ΤΑΠ να μην το σκέφτονται κάν, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Το λέω και για το σύλλογο και για την ομάδα και για τη διοίκηση και για την ιστορία του τμήματος και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό θα δείξει σε όλους τι σημαίνει στήριξη σε ένα τμήμα.
Το λέω αυτό, με αφορμή και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους "8" του cev και την παρουσία του στα ημιτελικά καθώς η Βουλγαρική ομάδα δεν νομίζω πώς θα τον αποκλείσει. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα, αλλά δεν πήγε στο Τσάμπιονς Λίγκ και πήγε ως δευτεραθλητης ο ΠΑΟΚ. Φυσικά υπάρχει η παράμετρος της διαφοράς του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με εκείνον του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ δηλώνει ανελλιπώς συμμετοχή δεν λυπάται χρήματα ενώ ο Ολυμπιακός προτιμά το δεύτερο σε δυναμική θεσμό λόγω χρημάτων.
Για να πρωταγωνιστήσει μαι ομάδα στο Τσάμπιονς ίγκ θα χρειαστεί κοντά στα 3 εκ. ευρω και πάλι δεν θα είναι βέβαιο πώς θα παίξει τελικό καθώς υπάρχουν οι Ρωσικές, Ιταλικές, Πολωνικές ομάδες που ξοδεύουν εκατομμύρια.
Άρα λοιπόν δεν θα ήταν αρνητική μια τέτοια σκέψη απο όλους στον οργανισμό ΠΑΟΚ καθώς ένας ευρωπαϊκός τίτλος είναι πάντα ένας ευρωπαϊκός τίτλος και σε ακολουθεί μια ζωή. Ο τίτλος είναι τίτλος, η συμμετοχή σε μια διοργάνωση τίποτε. Άποψή μου πάντα, και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι μαζί μου.
ΣΣ1
Μια καλή ευκαιρία για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σήμερα το απόγευμα στις 17.00 (ΠΑΟΚ εναντίον Κομοτηνής)  να βρεθούν στο paok sports arena και να χειροκροτησουν  τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Άλλωστε ο  Νιλς Κλαπβάικ έκλεψε την παράσταση στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ.