Αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι θα κληθούν οι 300 της Βουλής, να ψηφίσουν αν κυρώνουν ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών.


Αρχικά η ψηφοφορία υπολογιζόταν να γίνει σήμερα, Πέμπτη, το βράδυ, όμως καθώς οι ομιλητές είναι πάρα πολλοί αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνει αύριο.

Ήδη βουλευτές που είχαν προγραμματιστεί να μιλήσουν στις 11 και 12, θα μιλήσουν γύρω στις... 3 και 4 μ.μ.. Οι δε βουλευτές της επαρχίας έχουν επιδοθεί σε αγώνα... δρόμου για να αλλάξουν τα εισιτήριά τους, καθώς είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν νωρίς το πρωί αύριο.

Όσον αφορά την ουσία της ψηφοφορίας, δεν αναμένεται κάποια έκπληξη, καθώς, παρά τις γνώμες κάποιων -όπως και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μάλιστα, έχει πρόεδρο που εκλέχθηκε με Αριστερή στήριξη- πως απαιτούνται 181 ψήφοι, η κυβέρνηση επιμένει (κι έχει και τις απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις επί τούτου) ότι για να περάσει η συμφωνία απαιτείται να ψηφίσουν θετικά 151 βουλευτές.

Στην περίπτωση των 151 η κυβέρνηση εξασφαλίζει άνετα τον αριθμό αυτό, αφού υπέρ της συμφωνίας εκτός των 146 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ψηφίσουν ακόμη οι κ.κ. Κόκκαλης, Κουντουρά, Θεοχαρόπουλος, Ζουράρις, Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης, Δανέλλης και Παπαχριστόπουλος -σύνολο (τουλάχιστον) 155. Ακόμη κι αν, τελικά, ο κ. Κόκκαλης και η κ. Παπακώστα δεν ψηφίσουν την συμφωνία, η πλειοψηφία έχει εξασφαλιστεί...