Την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει σε video που ανάρτησε στα social media, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τονίζει την ανάγκη για κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων ώστε να ανατραπούν οι σοβαρές συνέπειες που προκάλεσε η Συμφωνία. Στο spot, ο Νίκος Ταχιάος αναφέρει πως εάν οι Θεσσαλονικείς τον επιλέξουν ως δήμαρχο, δεσμεύεται «να κρατήσει ψηλά το φρόνημα και την υπερηφάνεια των Μακεδόνων, αλλά και να αποτρέψει έναν καταστροφικό διχασμό σε προδότες  και πατριώτες».

Και τονίζει: «Επειδή το μακεδονικό υπάρχει στο DNA μου, θέλω να είμαι πολύ μετρημένος και στα λόγια και στις πράξεις μου. Οι συνεργοί του κυρίου Τσίπρα σε αυτή την μεγάλη διπλωματική αποτυχία ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν υπερπατριώτες για να την τελειώσουν ως ικέτες για μια υπουργική καρέκλα. Οι σημερινοί Έλληνες πρέπει να εργαστούμε για την ανατροπή των σοβαρών συνεπειών της Συμφωνίας που είναι ήδη ορατές. Tο οφείλουμε στις γενιές των Ελλήνων και Μακεδόνων που έρχονται».