Δεν ψηφίζει την κύρωση της επαίσχυντης «Συμφωνίας των Πρεσπών», όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.


Πέραν της δέσμευσής του, που έγινε και επισήμως από το βήμα της Βουλής, αίσθηση προκάλεσε σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους η επικαιροποίηση της πρότασής του για ομαδική παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μπλοκαρισθεί η Συμφωνία!
Είναι μια πρόταση που είχε κάνει και το περασμένο καλοκαίρι ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μια πρόταση-μπλόκο στη Συμφωνία, που επιτυγχάνεται-υπάρχει, ακόμη το χρονικό περιθώριο λίγων ημερών- αν οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών και δη οι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατόπιν συνεννόησης αναλάβουν  την πρωτοβουλία της ταυτόχρονης παραίτησης των βουλευτών αυτών καθώς και των αναπληρωματικών τους. Από εκείνη την στιγμή η χώρα οδηγείται πάραυτα σε εκλογές….
Επίσης από του βήματος της Βουλής  ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για να θεμελιώσει την αποτελεσματικότητα της πρότασης για παραίτηση των Βουλευτών, επικαλέσθηκε το άρθρο 51, παράγραφος 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί η Βουλή να λειτουργεί με λιγότερους από 200 βουλευτές.
«Αυτή είναι η καθαρή λύση που θα ακυρώσει την παράδοση της Μακεδονίας μας στους σφετεριστές της ιστορίας και της Ελληνικότητάς της», τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος και συμπληρώνει:
«Η πρότασή μου βρίσκεται σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι και είναι μια απάντηση στους σπεκουλαδόρους, που αμφισβητούσαν την συγκεκριμένη πρόταση.
Όσον αφορά εμένα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα εγκαταλείψω μία καρέκλα αφού το ίδιο έκανα εγκαταλείποντας το 2012, υπουργική καρέκλα που είχα στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρνούνται …. Ξεχνώντας ότι είναι αιρετοί που σημαίνει ότι είναι στην κρίση του λαού, αφού αυτός δίνει και αυτός αφαιρεί τις καρέκλες.
Αντί λοιπόν  ν ’ ασχολούνται παραπλανητικά με μένα, αγνοώντας την ουσία της πρότασης, είναι ν’ απορεί κανείς για τον λόγο που δεν στρέφονται στους αποδέκτες της, οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικοί. Στην μία πλευρά είναι εκείνοι που ό,τι λένε το εννοούν και στην άλλη όσοι έχουν το «όπλο» της ομαδικής παραίτησης, αλλά δεν το χρησιμοποιούν, γιατί πιέζονται, εκβιάζονται και υποκύπτουν στον διεθνή παράγοντα, που θέλει την «άλωση» της Μακεδονίας μας, για να αποκόψει την Ελλάδα από την ιστορική συνέχειά της και τον πολιτισμό της».