Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, με τίτλο «Η Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού» και με αντικείμενο όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, διοργανώνει την Παρασκευή 18/1, στις 19.00', στο ξενοδοχείο «The Met», στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου), ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, μόλις δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα αναφερθεί στην ομιλία του σε όλα τα ζητήματα. Κεντρικό θέμα, όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο της εκδήλωσης, θα είναι τα εθνικά θέματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε όλα τα μέτωπα, με έμφαση στη «συμφωνία των Πρεσπών», που φέρνει προς κύρωση η Κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε σχετικά:

«Οι στιγμές που ζει η χώρα μας είναι ιστορικές και κρίσιμες. Οι προκλήσεις πολλές. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Και η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών δίνει τη μάχη της καρέκλας. Παρακολουθούμε από την πλευρά όσων συντάσσονται με αυτή την κυβέρνηση μια κακοστημένη παράσταση με πρωταγωνιστές διψασμένους για εξουσία και μόνο. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο. Προπάντων διότι μπροστά μας έχουμε την τελική φάση του σχεδίου για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, της εθνότητας και της γλώσσας στους Σκοπιανούς, με την κύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών που ετοιμάζουν τις επόμενες ημέρες. Ζητώ από κάθε Μακεδόνα, κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης, να συναντηθούμε και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας  σε όσα συντελούνται τις μέρες αυτές. Να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε λύση που να σφετερίζεται όνομα, εθνότητα και γλώσσα. Να δείξουμε ότι θέλουμε και μπορούμε καλύτερα και περισσότερα για τη χώρα μας».