Στην αλγεινή εντύπωση που του προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων
«Άγιοι Πάντες» στην διάρκεια εκδήλωσης στα γραφεία του συλλόγου, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» σε ανάρτηση στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε «την λύπη και ντροπή» που αισθάνθηκε όταν άκουσε την πρόταση του κ. Θεοτοκάτου να κοπούν τα επιδόματα αναπήρων για να δοθούν στους πολυτέκνους, χαρακτηρίζοντάς την " απεχθέστατη" και «απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου

«Βρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους.

Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι' αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.
Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος.

Γι' αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς.»


#Ταχιάος #δήμος Θεσσαλονίκης