Δεύτερη μέρα της επέλασης της «Σοφίας» στο Δήμο Ωραιόκαστρο.  Από νωρίς τα ξημερώματα στους δρόμους με θερμοκρασίες υπό το μηδέν  δίνουν μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους του Δήμου Ωραιόκαστρο ανοιχτούς. Πολλοί  δρόμοι στην πόλη του Ωραιοκάστρου και στις δημοτικές κοινότητες είναι καλυμμένοι με χιόνια, οι μετακινήσεις γίνονται με δυσκολία και οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται.

 Σύμφωνα με το oraiokastro24.gr αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι προβλήματα  εντοπίζονται  μεταξύ των στενών δρόμων μέσα στο Μελισσοχώρι,εκει το πρόβλημα ειναι πιο έντονο. Πρόβλημα υπάρχει  στην παλιά Ε.Ο. Κιλκίς στο ύψος Μεσαίο και Φιλαδέλφεια οπως και σε κομμάτια του δρόμο που ενώνουν Νεοχωρούδα - Παλαιόκαστρο.

Ανοιχτός είναι  ο δρόμος από τον ορεινό όγκο που συνδέει Ωραιόκαστρο - Μελισσοχώρι. Σε κάποια σημεία όμως υπάρχουν «παγίδες. Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ πραγματοποιούνται κανονικά.

Στο μεταξύ, ο δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι “οι παιδικοί σταθμοί Μελισσοχωρίου, Λητής, Δρυμού, όπως και τα ΚΔΑΠ Ωραιοκάστρου, Παλαιοκάστρου, Λητής και Πενταλόφου θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή 4/1/2019 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών”.