Στον ΟΑΣΘ επιρρίπτουν ευθύνες, από το δήμο Θεσσαλονίκης, για το ότι δεν κυκλοφορούν αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.



Όπως δήλωσε, πριν από λίγο, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς, “η Νέα Εγνατία αλλά και οι Λαμπράκη, παραλιακές λεωφόροι Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου, Προξένου Κορομηλά, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Νέα Εγνατία, Αγίου Δημητρίου, Λαγκαδά στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου, 26ης Οκτωβρίου είναι καθαρές. Καθαρές είναι και οι μεγάλες κάθετες οδοί”.


Εξήγησε ότι στις καθέτους προς την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης -σε Κατσιμίδη και Διαγόρα- έγιναν δύο ρίψεις αλατιού το βράδυ και ο δήμος θα ξαναρίξει αλάτι σε λίγη ώρα. Σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, το οδόστρωμα είχε παγώσει, επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είχε πατηθεί από αυτοκίνητα.


“Δεν προλάβαμε να ρίξουμε –επειδή έριξε 20 πόντους χιόνι το βράδυ- στις μικρότερες οδούς. Προσπαθήσαμε να είναι οι δρόμοι που περνούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθαροί. Αν ο ΟΑΣΘ αποφάσισε να κινηθεί μετά τις 14.00 δεν είναι δικό μας θέμα”, είπε χαρακτηριστικά.


Παραδέχτηκε, τέλος, ότι οι δρόμοι στις γειτονιές παρουσιάζουν προβλήματα, αφού η προσπάθεια ήταν να μην κλείσουν οι βασικές οδικές αρτηρίες.