[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μάθετε την ιστορία του Διοικητηρίου μέσα από μία πρωτότυπη εκδήλωση

Ιστορίες στα κάγκελα, στους διαδρόμους και στα μάρμαρα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ) θα αφηγηθούν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, οι συντελεστές ανοιχτής εκδήλωσης, που οργανώνεται με ελεύθερη είσοδο από

την parallaxi στο πλαίσιο της δράσης της "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", σε συνεργασία με το Youthnest και υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.

Το κτίριο του υπουργείου χτίστηκε το 1891 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, σε εκλεκτικιστικό ρυθμό, τον οποίο εφάρμοζε σε όλα τα δημόσια κτίρια που έχτισε στην πόλη (παλιά Φιλοσοφική σχολή, στρατηγείο Γ’ Σώματος Στρατού κ.ά). Αρχικά, το κτίριο ήταν τριώροφο και αποτελούσε έδρα του Τούρκου περιφερειάρχη (βαλή) της Θεσσαλονίκης και δημόσιων υπηρεσιών του οθωμανικού κράτους. Ο τέταρτος όροφος του κτιρίου με το νεοκλασικό αέτωμα προστέθηκε το 1955.

Η εκδήλωση βασίζεται σε ένα δραματοποιημένο κείμενο της ιστορίας του από τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου και η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί από τα μπαλκόνια του κτιρίου, με θέα στην Αγίου Δημητρίου και την μπροστινή αυλή, από τους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, Βασίλη Παπαδόπουλο, Κατερίνα Πλεξίδα και Δημήτρη Σπορίδη, με σκηνοθετική επιμέλεια του Χάρη Πεχλιβανίδη. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης, οι αδερφές Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, ο τραγουδιστής Δημήτρης Νικολούδης και η ομάδα χορού "Take your Space".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζάκυνθος: Ευτυχώς εκκένωσαν το ξενοδοχείο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]