[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Πέθανε ο Χριστόδουλος Χάλαρης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 72 χρονών ο Χριστόδουλος Χάλαρης.Γεννήθηκε στην Κρήτη και ήταν γόνος μουσικής παραδοσιακής οικογένειας.


Μουσικοσυνθέτης, μουσικολόγος, μαθηματικός, οργανοπαίκτης αλλά και συγγραφέας- ερευνητής της βυζαντινής μουσικής. Κυριότερο έργο του το τρίτομο σύγγραμμα ''Η ιστορία της Ελληνικής μουσικής και της βυζαντινής μουσικής.'' Έγραψε πολλά έργα βασισμένα στη δημοτική μουσική και κυρίως στη βυζαντινή. Από τα σπουδαιότερα εξ αυτών ''Δροσουλίτες'' ''Τροπικός της Παρθένου'' ''Ακολουθία'' ''Ερωτόκριτος.''


Συνεργάστηκε με σπουδαίους τραγουδιστές όπως ο Ξυλούρης, ο Μητσιάς, η Γαλάνη, ο Χρύσανθος και άλλοι αλλά και στιχουργούς όπως ο Γκάτσος, ο Κακουλίδης.


Επίσης έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο με σπουδαιότερη αυτή στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου ''Ο Μεγαλέξανδρος.''

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]