Το αίτημα της για εκλογές επανέλαβε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μόνο οι εκλογές δίνουν απάντηση, δίνουν τέλος σε αυτό που ζούμε στον τόπο, είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικού σκοπού, δεν έχει σχέση με το έργο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή και στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας Β. Αποστολάκη είπε ότι είναι «ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από το ήθος αυτού του ανθρώπου».

«Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός, για ποια κυβέρνηση ζητάτε; Εγώ στα έδρανα είδα τους ίδιους υπουργούς που συμμετείχε μάλιστα στην κυβέρνηση κουρελού του κ. Παπαδήμου.

Εσείς ευτελίζεται τα πάντα, μια κορυφαία διαδικασία όπως είναι η ψήφος εμπιστοσύνης.

Δεν σας εμπιστευόμαστε κ. Τσίπρα να διαπραγματευτείτε τα εθνικά μας θέματα», είπε η κ. Γεννηματά λέγοντας ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει πληγές γιατί κρατά ζωντανή τη ρήτρα του αλυτρωτισμού.

Αναφερόμενη στη ψήφο εμπιστοσύνης έκανε λόγο για παζάρια που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες των πολιτών και ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση να χειριστεί τα εθνικά θέματα.

«Είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και το μόνο σας επίτευγμα είναι η κωλοτούμπα» κλιμάκωσε την επίθεσή της η Φώφη Γεννηματά και παρομοίασε τον πρωθυπουργό με σουλτάνο της Ανατολής που καλλιεργεί φόβο στο λαό.